Úvod » Minižáci a přípravka » Výsledky turnajů

Finále minižáků Bohunice Cup 2016 - Sokol Sokolnice - Újezd u Brna 18 : 16

publikováno 15.02.2016 (aktualizováno 19.02.2016)

Slavia Uherské Hradiště, Handball KP Brno, SHC Maloměřice, HK Bystřice pod Hostýnem, Sokol Břve, Sokol Újezd u Brna, Dukla Praha 4, HK Ivanka pri Dunaji (SK), Tatran Stupava (SK) A,B a domácí 3 týmy to byli účastníci 1.ročníku dvoudenního turnaje minižáků Bohunice Cup 2016 hraném 13.2 a 14.2.2016 v Brně Bohunicích. Naši minižáci ve finále poráží sousední Újezd u Brna 18 : 16 a vezou tak medaile za první místo. Jako "bonus" je pak vyhlášen Mira Kovařík jako nejlepší brankář turnaje. Jako třetí končí na turnaji Ivanka pri Dunaji.

Výsledky ve skupině.

TJ Sokol Sokolnice - KP Brno  20 : 11

TJ Sokol Sokolnice - Ivanka pri Dunaji 17 : 26

TJ Sokol Sokolnice - Sokol Břve 24 : 12

TJ Sokol Sokolnice -  Tatran Bohunice B 22 : 9

TJ Sokol Sokolnice - Tatran Stupava A  21 : 12

TJ Sokol Sokolnice - Tatran Bohuince holky 30 :7

Čtvrtfinále.

TJ Sokol Sokolnice - Tatran Bohunice A  15 : 9

Semifinále.

TJ Sokol Sokolnice - Ivanka pri Dunaji 17 : 16

Finále.

TJ Sokol Sokolnice - Sokol Újezd u Brna  18 : 16

​Sestava a střelci branek.

Mira Kovařík Br. 4, Ondra Novák Br.5, Tomáš Koníček 58, Verča Machálková 29, Anika Unge 24, Adam Fojtů 16, Viktor Brabec 15, Šimon Sláma 14, Petr Kučera 12, Karolína Sedláčková 9.

V sobotu nás čekalo hned šest zápasů (hrálo se 2x10 minut), ten první již v 8:00 a doufali jsme tedy, že všichni již vyběhnou na hřiště probuzení a ve správné provozní teplotě. První zápas nebyl z naší strany úplně ideální, ale přesto se nám daří soupeře porazit. V dalším zápase narážíme na velmi silný tým Ivanky pri Dunaji a bohužel se nám nedaří ubránit jejich nejlepšího střelce a když pak v útoku trefujeme brankáře, tyčky nebo střílíme mimo branku je o zápase rozhodnuto. V dalších zápasech a v průběhu celého turnaje se pak ukazuje jako velmi dobře že nás odjelo na turnaj deset hráčů. Můžeme tak "pošetřit" síly které pak potřebujeme v semifinále a finále.

Ve čtvrtfinále nás čeká domácí Tatran, ale od prvního hvizdu máme zápas ve své režii a tak můžeme být plni očekávání naší odvety s Ivankou v semifinále.

Semifinále - infarktový zápas! Výborná miniházená od obou týmů (dle pořadatelů předčasné finále). Vedení se přelevá ze strany na stranu a všichni naši hráči hrají na hranici svých možností. Zdobí nás obrovská bojovnost a chuť vrátit soupeři porážku ze skupiny. Když ale dvě a půl minuty před koncem prohráváme o dvě branky nevypadá to s námi dobře. Přesto vybojujeme důležité míče, ubráníme soupeře a 50 vteřim před závěrečným hvizdem vedeme o gól. Když pak Ivanka v útoku nedá gól držíme v závěru "nekonečných" 20 vteřin míč my, aby pak jak hráči tak fanoušci propukli ve vítězný jásot. Povedlo se!

Finále - ve finále mezinárodního turnaje v Bohunicích se střetli v sousedském derby týmy ze Sokolnice a Újezdu u Brna - i tak by mohl znít úvod k tomuto finále. Zdá se, že "pod radarem" se rodí děti s talentem k házené a tak bude pro budoucnost hazené v této lokalitě nutné zabránit případnému přemístění radaru blíže k Brnu či  případné výstavbě radarů nových. Ale k finále - soupeři se velmi dobře znají i když Újezd byl posílen o jednoho z "klanu" Jahodů z Telnice. Hrála se rychlá pohledná miniházená a i když jsme vedli v poločase o pět gólů, věděli jsme, že ještě není rozhodnuto. V druhém poločasu hned na úvod se náš náskok tenčí na dva góly, ale pak už jsme schopni na góly soupeře vždy odpovědět a dotáhnout tak těžké utkání ke zlatým medailím. Sportovně musíme ocenit kvality soupeřů. Jak Ivanka tak Újezd hráli velmi, velmi dobře a mají týmy které není vůbec jednoduché porážet o čemž svědčí jejich umístění na turnaji.

Vítězství v turnaji je zásluha všech, kteří na turnaj odjeli! Takový velký a navíc dvoudenní turnaj nelze vyhrát (nebo jen velmi těžko) jen s pěti hráči. Snad poprvé jsem viděl tento tým hecovat jeden druhého a bylo  vidět i v rozhodujících chvílích na hřišti že držíme při sobě. Kromě tradičních opor byl vidět obrovský pokrok u Karolíny Sedláčkové, Adama Fojtů a Petra Kučery, kteří odehráli svůj prozatím nejlepší turnaj, ale svůj kamínek do mozaiky úspěchu přidali i všichni ostatní. Je tak dále.

Díky všem kteří fandili na tomto dlouhém dvoudenním turnaji.

Vítězné družstvo minižáků. (Chybí Anika Unge - spěchala na mažoretky)

 

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz