Úvod » Archiv » Výsledky turnajů

Pohár za Gorivo Cup je v Sokolnicích

publikováno 18.01.2016 (aktualizováno 22.01.2016)

Dva dny (16-17.1.2016) bojovalo 10 družstev mladších žáků v Novém Veselí o pohár za vítězství v Gorivo Cupu. Po nervy drásajících zápasech v semifinále a finále vezeme nakonec pohár za první místo k nám domů, do Sokolnic, když ve finále porážíme HBC Strakonice 14 : 11. Hrálo se ve dvou skupinách po 5 týmech, první dva ze skupiny pak v semifinále a vítěz semifinále pak ve finále.

Sobota 16.1.2016, zápasy ve skupině.

TJ Sokol Sokolnice - Kutná Hora  19 : 12

TJ Sokol Sokolnice - HK Ivančice  21 : 12

TJ Sokol Sokolnice - TJ Sokol Nové Veselí  9 : 6

TJ Sokol Sokolnice - HBC Strakonice  9 : 16

Kutná Hora byla pro nás neznámý tým, ale již na začátku zápasu jsme získali náskok, který jsme postupně navyšovali, takže si zahrál celý tým a mohli jsme klíčové hráče trošku pošetřit. Ivančice přijeli v oslabené sestavě a museli si půjčit 3 hráče, což na jejich souhře bylo vidět, takže již o poločase bylo výsledku zápasu rozhodnuto. Klíčový pro umístění ve skupině byl zápas s domácím Novým Veselím. Zápas byl velmi vyrovnaný ale nám se podařilo eliminovat hlavně v prvním poločase střelce soupeře dobrou obranou a co prošlo to pochytal Milda v bráně. Zdobila nás také bojovnost v útoku, takže i přes snahu domácích nakonec po zásluze vítězíme. Před posledním zápasem jsme měli jistý postup do semifinále a bylo nám jasné, že HBC Strakonice nejsou tým, který bychom mohli z 10 zápasů porazit devětkrát. V prvním poločase byl zápas vyrovnaný, ale v tom druhém už nám došli síly a sopeř nás jasně přehrál. Museli jsme sportovně uznat že soupeř byl v tomto zápase lepší a doufat, že mu porážku vrátíme v bojích o medaile.

Neděle 17.1.2016

Semifinále:

TJ Sokol Sokolnice - TJ Sokol Velké Meziříčí  12 : 11    rozhodli až sedmimetrové hody

Asi náš nejhorší zápas na turnaji. Soupeře jsme na nedávném turnaji v Zubří i v nekompletní sestavě přehráli a tak možná i tohle nás trošku ukolébalo. Soupeř na nás vyrukoval první 4 minuty s osobní obranou a výsledkem bylo jeho vedení 2 : 1. Poté začal bránit zónově a postupně jsme si vytvořili náskok, sice jen o gól či dva, ale soupeř musel dotahovat. I tak se nám ale nedařilo. Hra byla pomalá, bez nápadu, obrana nedůrazná a po serii chyb bylo  2 minuty před koncem zápasu vyrovnáno a co hůře, soupeř šel do vedení. Naštěstí David Jochman těsně před koncem zápasu srovnal a šlo se na sedmičky. Do branky se postavil Lukáš Koníček, první sedmičku nedokázal chytit, ale vzápětí naši první dává. Druhou sérii soupeř sice dává, ale rozhodčí gól pro přešlap neuznal. Když pak Martin Máša sedmičku proměnuje zdají se naše šance na postup vysoké. Vše pak potvrzuje Lukáš Koníček, když třetí  soupeřovu sedmičku chytá a můžeme se radovat z postupu do finále kde nás nečeká nikdo jiný než HBC Strakonice.

Finále

TJ Sokol Sokolnice - HBC Strakonice 14 : 11

Věděli jsem, že hrajeme proti výbornému týmu, ale chtěli jsme ukázat že jsme schopni hrát lepší házenou než v semifinále a taky soupeři vrátit porážku ze skupiny. Ve vyrovnaném zápase jsme většinou byli o gól či dva před naším soupeřem což hráči ze Strakonic asi nečekali a postupně byli více a více nervózní. My jsme naopak oplývali bojovností a snahou. David Jochman neúnavně pronikal do brany soupeře, taky oba Martinové byli hrozbou pro soupeřovu bránu, z křídla hrozil na turnaji výborný Tomáš Hodinka a důležité góly střílel Lukáš Koníček. Když pak Milda v brance chytl ve druhém poločase soupeři sedmičku bylo vidět, že soupeř nás v tomto zápase už nepřehraje, takže jsme se mohli těšit ze zlaté medaile. Soupeř si zaslouží naše uznání, hrál velmi dobře, ale kluci se hecli opravdu k výkonu na který stálo za to se dívat......Vítězství na turnaji určitě potěší a je výsledkem práce všech hráčů i těch kteří nedostali na hřišti tolik příležitosti.

Sestava a střelci branek:

Miloš Tenk (Br.), Lukáš Koníček 23, Martin Máša 19, Tomáš Hodinka 16, David Jochman 14, Martin Jandl 5, Tomáš Koníček 4, Petr Kadlec 2, Pavel Povalač.

Díky všem kdo přispěli k tomu, že pohár jede do Sokolnic.

Kompletní výsledky turnaje najdete zde:

http://hazena.noveveseli.cz/clanky/2325-vysledky-gorivo-cup-2016.aspx

a tady fotky:

http://sokolsokolnice.rajce.idnes.cz/Gorivo_Cup_Nove_Veseli/

Jak to viděli ve Strakonicích najdete tady:

http://www.hazenastrakonice.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz