Úvod » Minižáci a přípravka » Výsledky turnajů

Stupava 2014 - dvě bronzové medaile

publikováno 18.05.2014 (aktualizováno 22.05.2014)

Ve dnech 16.5. -  18.5.2014 jsme byli již potřetí s přípravkou a minižáky na turnaji ve slovenské Stupavě. Z loňského ročníku byla laťka hodně vysoko (2 stříbrné medaile) a tak jsme byli zvědaví jak se nám mezi 40 týmy bude dařit. V kategorii minižáci jsme prohráli pouze jednou s vítězem turnaje Uherským Hradištěm a devětkrát vyhráli, což stačilo na třetí místo. V kategorii přípravka máme dvě prohry a osm výher a vezeme také bronz.

Kategorie minižáci (2003 a 2004) - hrálo 24 družstev ve třech skupinách vždy po osmi. Postupovali vždy první dva ze skupiny do dvou skupin po třech, kde hrál každý s každým a dle pořadí v této skupině pak o konečné umístění. Hrálo se 15 minut.

Výsledky skupina C:

TJ Sokol Sokolnice - Kúpele Bojnice (SK)   14 : 10

TJ Sokol Sokolnice - Agrokarpaty Pezinok (SK)  16 : 7

TJ Sokol Sokolnice - Tatran Stupava C (SK)   17 : 4

TJ Sokol Sokolnice - Strojár Malacky (SK)  14 : 6

TJ Sokol Sokolnice - Duslo Šala B (SK)  12 : 6

TJ Sokol Sokolnice - Velká Bystřice A (CZ)  20 : 9

TJ Sokol Sokolnice - Iuventa Michalovce B  (SK)  27 : 1

I když v prvním zápase se náš "stroj" rozjížděl trošku ztuha (jako obvykle) tak další zápasy vyhráváme s velkým přehledem, kdy si občas zahráli také někteří z přípravky. Ze skupiny  tak postupujeme z prvního místa bez ztráty bodu. Pavouk turnaje nám pak přisuzuje do dalších bojů o 1.- 6.místo týmy z Uherského Hradiště a námi oblíbené dívčí družstvo Duslo Šala A.

TJ Sokol Sokolnice - Slavia Uherské Hradiště 14 : 17

TJ Sokol Sokolnice - Duslo Šala A (SK)    16 : 12

Hned první zápas ve finálové skupině prohráváme s Uherským Hradištěm (pozdější vítěz turnaje), ale prohrát s tímto týmem nebyla vůbec ostuda, protože kluci z Hradiště hráli celý turnaj hodně dobře a naši kluci s nimi hráli vyrovnaný zápas plný pěkných házenkářských akcí. Škoda našeho zaváhání v brance, možná by zápas a tím i celý turnaj dopadl jinak, ale kdo ví? Duslo Šala letos nebylo tím týmem z Dusla, které nás loni porazilo ve finále a tak po dobrém výkonu holky porážíme což ná sposunuje na druhé místo ve skupině a tedy boj o třetí místo.

Zápas o třetí místo:

TJ Sokol Sokolnice - Kúpele Bojnice (SK)  16 : 8

O třetí místo jsme hráli opět s Bojnicí a věřili jsme, že je dáme, což se nakonec stalo. Ve finále se pak potkalo Uherské Hradiště a Ivanka pri Dunaji a český tým vyhrál turnaj po sedmičkovém rozstřelu, když hrál na turnaji asi nejlepší házenou.

Sestava a střelci branek: Míra Kovařík (Br.) Lukáš Koníček 62, Martin Máša 35, Martin Jandl 24, David Jochman 20, Tomáš Hodinka (Br.) 12, Martin Flajšing 4, Tomáš Koníček 3, Anika Unge 3, Vít Mikyska (Br.) 3, Viktor Brabec.

Kategorie přípravka (2005 a mladší) -  v kategorii bylo do dvou skupin rozděleno 16 týmů. Postupovali první čtyři ze skupiny, kteří hráli pak systémem play off o konečné pořadí.

Zápasy v základní skupině B:

TJ Sokol Sokolnice - Havlíčkův Brod B  15 : 0

TJ Sokol Sokolnice - UDHK Nitra (SK)  12 : 4

TJ Sokol Sokolnice - Agrokarpaty Pezinok (SK)  14 : 11

TJ Sokol Sokolnice - ŠK Talent Dunajská Streda (SK) A  7 : 9

TJ Sokol Sokolnice - Inter Bratislava (SK)    11 : 5

TJ Sokol Sokolnice - HC Tatran Stupava B (SK)  13 : 2

TJ Sokol Sokolnice - Ivanka pri Dunaji (SK)  15 : 14

Bohužel na tento turnaj s námi nejel Viktor Přichystal a nemocný Natík Padalík, takže jsme si "půjčili" z Újezdu Martina Flajšingra a sportovně musíme přiznat, že má velký podíl na naší bronzové medaili. Ve skupině prohráváme s děvčaty z Dunajské Stredy o dva góly po bojovném výkonu, ale holky byly v tomto zápase lepší. Jen pár detailů o fungování tohoto klubu - mají 7 (slovy sedm) týmů přípravky, trénují třikrát týdně a vše platí maďarský ETO Gyor, protože Streda je  "farma" Gyoru a ti nejlepší pak pokračují za mladší žáky a žákyně v tomto špičkovém maďarském klubu. Jestli mají halu a jakou jsme se raději ani neptali........Největší radost jsme ale  měli v zápase proti Stupavě B, kdy se zapsali do střelecké listiny všichni hráči, což nám udělalo velkou radost. Heroický výkon jsme podali v zápase proti Ivance pri Dunaji (pozdější vítěz turnaje). V tvrdě hraném utkání, v infarktovém závěru porážíme Ivanku (jako jediní na turnaji) a končíme ve skupině jako druzí je díky horšímu skóre.

Play off je play off a tady každé zaváhání mrzí dvojnásobně. V prvním zápase nám pavouk přisoudil tým Duslo Šala.

TJ Sokol Sokolnice - Duslo Šala 17 : 7

Trošku jsme měli ze soupeře respekt, ale podařilo se nám pokrýt jejich nejlepší střelkyni a vyhráli přesvědčivě. V další zápase nás opět čekala Ivanka pri Dunaji.

TJ Sokol Sokolnice - Ivanka pri Dunaji 8 : 17

Ivanka nám chtěla vrátit  prohru ze skupiny což se jí podařilo. Našim hráčům se nedařilo uhlídat pohyblivé protihráče a když se nám nedařila na střelba tak bylo o zápase rozhodnuto. Po tomto zápase bylo jasné, že budeme hrát o bronz a že musíme dát kluky (a holku) rychle dohromady aby na tuto prohru zapoměli a my měli aspoň bronz.

TJ Sokol Sokolnice - ŠK Talent Dunajská Streda A (SK)  14 : 7

Přestože jsem první utkání ve skupině prohráli, moc jsme chtěli medaile a vrhli se na soupeře se vší vervou. V utkání jsme měli více sil a nakonec ho vyhráli a radovali jsme se z bronzových medailí. Turnaj vyhrála Ivanka pri Dunaji před Jiskrou Havlíčkův Brod.

Sestava a střelci branek: Míra Kovařík Br., Martin Flajšingr 59, Tomáš Koníček 43, Viktor Brabec 12, Anika Unge 9, Šimon Sláma 2, Adam Fojtů 1.

Stejně jako v minulých ročnících volil trenéři nejlepší hráče, kteří pak v sobotu večer hráli proti sobě v All Stars. I my jsme měl svá želízka v ohni, v kategorii přípravka to byl Tomáš Koníček, Martin Flajšingr a Anika Unge. V kategorii minižáci pak Lukáš Koníček a v brance Tomáš Hodinka. Po dlouhém a obtížném výběrovém řízením vedli jeden tým All Stars Martin Jochman a Aleš Kovařík, takže jsme viděli na hřišti hned 7 našich zástupců a určitě se neztratili. Trošku jsem byli překvapeni proč není v All Stars taky Míra Kovařík, ale jeho výkon v brance byl zápas od zápasu lepší a na konci turnaje byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje v kategorii přípravek.

Ozdobou turnaje byl zápas trenérů, kde nás (dobře) reprezentovali Martin Jochman a Aleš Kovařík.

Co dodat? Tradičně dobrý turnaj, dobře organizovaný, určitě náročný pro děti i dospělé (3 hrací dny!!). Znovu jsme se přesvědčili, že se nemusíme bát hrát proti komukoliv. Strašně dobře je, že všichni kluci, včetně Aniky Unge jsou dobrý tým i mimo hřiště a věřím, že si to všichni také užili i když to bylo náročné.

Díky všem, kteří mají podíl na tom, že jsme mohli na turnaj jet a že vezeme tak dobré umístění.

Kompletní výsledky turnaje najdete tady:

http://playminihandball.com/sk/vysledkovyservis.html

A první fotky pak tady:

http://sokolsokolnice.rajce.idnes.cz/Stupava_2014/#

A další fotky a odkazy na video pak zde:

http://playminihandball.com/

 

 

 

 

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz